Benetton Headquarters

Location: Tehran

Year: 2009

Type: Commercial, Mixed Use

Area: 7000 sqrm

Status: Competition entry

Architects: Sina Mostafavi, Farshid Mirhosseini

The design aims to communicate two complementing aspects of the Benetton brand: On the one hand, The exterior envelope reflects the minimal and simple style of Benetton clothes; On the other hand, the courtyard walls serve as a space of vibrant visual expression representing the image of Benetton as an exponent of human diversity and multiculturalism.

Night view of the United Colors of Benetton Headquarter

Formation process, and mass and void setup in relation to the context

Interior view of the building thresholds with transparent floors

floorplans of the commercial departments and Internal courtyard view

Back to Top